përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Poncije Pilat

Gavran, Miro.

gavran_pilatPons Pilati, pjesëtar i kalorësisë romake e prej vitit 26 deri më 36 pas Kr. mëkëmbës i perandorit Tiber në Jude, tregon historinë e jetës së tij, prej rinisë deri te kryqëzimi i famshëm në Golgotë dhe një dhjetëvjeçar tjetër më mbas, kur ai, sipas dëshmive të historiografëve, u shkarkua nga detyra dhe u thërrit në Romë për shkak të mitëmarrjes, grabitjeve, shthurjes, ekzekutimeve të përsëritura pa proces drejtësie dhe për mizori të skajshme. Në rrëfimet fiktive mëkëmbësi cinik del si njeri që e rrëzon në një dilemë morale dhe ekzistenciale mungesa e çdo lloj lidhjeje transhendentale.

Romani Poncije Pilat nga Miro Gavran ka dalë në përkthim gjermanisht (sprovë leximi) nga Klaus Detlef Olof nën titullin Pontius Pilatus pranë botimeve Seifert Verlag, Vjenë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d