Shtyp

Gavran, Miro

.

gavran_miro
© Berislava Picek
Miro Gavran, lindur më 1961 në Gornja Trnava (Kroaci), studioi dramaturgji në Zagreb. Mbahet si autori kroat më në zë i brezit të tij. Veprat e tij janë përkthyer deri tanë në mbi njëzet gjuhë. Miro Gavran ka marrë një numër çmimesh kombëtare dhe ndërkombëtare për letërsinë dhe teatrin, ndër to „Çmimin e shkrimtarit më të mirë nga Europa Qendrore në vitin 1999) (Budapest). Prej vitit 2003 në Sllovaki zhvillohet çdo vit festivali ndërkombëtar i teatrit „Gavranfest“, i cili i kushtohet tërësisht veprës së tij. Miro Gavran jeton dhe punon në Zagreb.

Homepage