përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Olof, Klaus Detlef

.

olof_klaus-detlef
Klaus Detlef Olof, i lindur më 1939 in Oebisfelde, e kaloi fëmininë dhe rininë e tij në Lübeck dhe Hildesheim, më pas studioi sllavistikë në Hamburg dhe Sarajevë. Deri më 2005 dha mësim në universitetet Klagenfurt, Graz dhe Vjenë. Aktualisht jeton dhe punon në Zagreb dhe Pula. Klaus Detlef Olof ka përkthyer shumë libra nga letërsitë sllave të jugut (bosnjake, bullgare, kroate, maqedoni, serbe dhe sllovene). Më 1991 mori çmimin shtetërore austriak për përkthyes letrarë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d