përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Tajne svetkovine

Kolbe, Uwe.

kolbe_tajneNjë përmbledhje poetike nga Uwe Kolbe, hartuar prej librave me poezi Hineingeboren (Lindur aty brenda, 1982), Abschiede und andere Liebesgedichte (Lamtumirë dhe poezi të tjera dashurie, 1983), Bornholm II (1985), Vaterlandkanal. Ein Fahrtenbuch (Kanali i atdheut. Libër lundrimi, 1990), Nicht wirklich platonisch (Jo me të vërtetë platonike, 1994), Vineta (1998), Die Farben des Wassers (Ngjyrat e ujit, 2001) dhe Heimliche Feste (Festa të fshehta, 2008), me dy ese nga Renegatentermine (Pikëpjekje renegatësh,1998).

Përmbledhja poetike Tajne svetkovine [Festa të fshehta] nga Uwe Kolbe ka dalë pranë botimeve Zalihica, Sarajevë. Përkthimet në bosnjisht (Leseprobe – sprovë leximi) janë nga Stevan Tontić.

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d