përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Anastasescu, Andrei

.

anastasescu_andreiAndrei Anastasescu u lind në vitin 1981 në Râmnicu-Vâlcea (Rumani). Studioi gjermanistikë në Bukuresht, nederlandistikë dhe përkthim letërsie dhe punoi ndër të tjera si redaktor botimesh. Sot jeton dhe punon në Bukuresht si përkthyes i lirë i letërsisë gjermane dhe holandeze. Nga gjermanishtja ka përkthyer libra autorësh si Christian Kracht, Niklas Luhmann, Peter Sloterdijk, Walter Benjamin, Jenny Erpenbeck dhe Ulrich Plenzdorf. Në vitet 2009 dhe 2015 ka qenë bursist i programit "Hapat" i fondacionit "S. Fischer", ndërsa në vitin 2014 bursist i programit për përkthyes në Looren.

partner projektesh

traduki partners 2014 d