përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Gospodinov, Georgi

.

gospodinov_georgi

Georgi Gospodinov, lindur më 1968 në Jambol (Bullgari), ka studiuar në Sofje filologji bullgare. Boton poezi dhe prozë, ka qenë redaktor i një gazete latrare, shkruan ese për gazetën e përditshme Dnevnik dhe punon pranë Institutit të Letërsisë të Akademisë bullgare të Arteve. Ka patur suksese edhe si autor skene dhe skenaresh për filma. Më 1992 Georgi Gospodinov debutoi me vëllimin poetik Лапидариум, i cili u pasua më 1996 nga një tjetër vëllim me poezi. Gjithashtu është bërë i njohur për publikun ndërkombëtar romani i tij i parë Естествен роман që është përkthyer në disa gjuhë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d