përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Jäger, Valeria

.

jaeger_valeria
Valeria Jäger lindi më 1951 në Vraca/Bullgari. Prej vitit 1973 ka jetuar në Vjenë, ka studiuar aty shkencë përkthimi. Ka punuar si interprete për rusisht dhe bullgarisht, ishte lektore pranë Institutit të Sllavistikës të Universitetit Vjenë dhe përkthyese letrare nga bullgarishtja dhe rusishtja. Veç kësaj ka qenë bashkë-botuese e një radhe antologjish me vepra nga autorë bullgarë dhe rusë. Për përkthimin e poezisë së Konstantin Pavlovit ka marrë çmimin e përkthyesit të qytetit Vjenë. Valeria Jäger vdiq më 2001 në Vjenë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d