përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Kovac, Mirko

.

kovac_mirko
© Jakob Goldstein
Mirko Kovac, lindur më 1938 në Petrovici pranë Nikšic-it (Mal i Zi), studioi dramaturgji pranë Akademisë për Teatrin, Filmin dhe Televizionin në Beograd. Në fund të viteve 1980 ai shkoi në Kroaci ku jeton në Rovinj prej vitit 1991. Shkroi një numër romanesh, tregimesh dhe esesh si dhe skenarë për filma dhe për televizion. Librat e tij janë përkthyer ndër të tjera në gjermanisht, frëngjisht, italisht, anglisht, suedisht, hollandisht, polonisht dhe hungarisht. Mirko Kovac ka marrë shumë çmime, ndër to çmimin suedez Tucholsky (1993), çmimin Herder për letërsinë (1995), çmimin Meša Selimovic (2007), çmimin kroat Vladimir Nazor (2008) dhe çmimin më të lartë të Malit të Zi Trinaestojulska nagrada (2008).

partner projektesh

traduki partners 2014 d