përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Pllana, Adem

.

pllana_adem
Adem Pllana, i lindur më 1948 në Lajthishtë (Kosovë), studioi Gjuhë e Letërsi Shqipe në Prishtinë. Në vitet 70 punoi më së pari si mësues shkolle fillore për gjuhën shqipe dhe frëngjishte. Pas kësaj punoi si përkthyes për termocentralin e Kastriotit dhe më vonë për bankën kombëtare të Kosovës. Gjatë luftës u zhvendos në Sydney. Pas kthimit të tij në Kosovë punoi si lektor për gazetën e përditshme Koha Ditore dhe shtëpinë botuese Koha.

Adem Pllana vdiq më 17. Mai 2010, pak ditë para botimit të librit të përkthyer prej tij Grad u Zrcalu me autor Mirko Kovač.

partner projektesh

traduki partners 2014 d