përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Wagenstein, Angel

.

wagenstein_angel
© C. Bertelsmann Verlag

Angel Wagenstein, lindur më 1922 si bir i një familjeje zanatçinjsh hebrej në Plovdiv të Bullgarisë, e kaloi fëmininë e tij në Francë. Gjatë Luftës së Dytë Botërore i shpëtoi vdekjes për një fije si i burgosur në një kamp përqendrimi. Pas lufte studioi dramaturgji filmi pranë Shkollës së lartë të Artit filmitk në Moskë dhe u bë më pas një nga bashkëthemeluesit e filmit bullgar. Autor i më shumë se 50 skenarëve ka marrë çmime të shumta. Сбогом, Шанхай, romani i tij i tretë, u nderua me çmimin Jean Monnet për letërsinë europiane.

partner projektesh

traduki partners 2014 d