përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Frahm, Thomas

.

frahm_thomasThomas Frahm, i lindur në vitin 1961 në Duisburg, ka studiuar gjeografi dhe jeton prej vitit 2000 në Duisburg dhe Sofje. Shkruan poezi dhe prozë të shkurtër si edhe artikuj dhe ese për tema bullgare dhe ka bërë emër edhe si përkthyes. Ndër përkthimet e tij hyjnë libra nga Vladimir Zarev, Lea Cohen, Angel Wagenstein dhe Milena Kirova. Ai ka përgatitur për botime dhe disa antologji të letërsisë bullgare dhe është autor i dy librave për Bullgarinë: Die beiden Hälften der Walnuss: Ein Deutscher in Bulgarien dhe Oh, Bulgarien: Land und Leute, Kultur und Gesellschaft.

partner projektesh

traduki partners 2014 d