përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Frahm, Thomas

.

frahm_thomas
Thomas Frahm, i lindur më 1961 në Duisburg, studioi gjeografi dhe ishte botues i letërsisë së migrantëve. Prej vitit 2000 tema kryesore e veprimtarisë së tij ndodhet në Bullgari. Shkruan për stacione radiofonike, revista, gazeta të ndryshme rajonale dhe kombëtare si FAZ, NZZ, WELT, ND, Süddeutsche dhe Tagesspiegel. Prej vitit 2004 përkthen skenare, pjesë teatrore, sidomos romane nga Vladimir Zarev, Léa Cohen dhe Angel Wagenstein prej bullgarishtes në gjermanisht. Ka marrë mbështetje e bursa nga fondacioni Robert Bosch dhe Fondi gjerman i Përkthimeve.

partner projektesh

traduki partners 2014 d