përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Schwarzes Quadrat

Frisch, Max.

frisch_quadratMë 1981 Frisch shkruan dy leksione që do t’i mbajë në fillim të nëntorit 1981 në City College të New York-ut. Të dyja këto leksione janë një udhëtim përmes veprës, njëkohësisht instrument për të pyetur dhe zhbiruar vetveten: cilat janë ato impulse që të shtyjnë të shkruash? Çfarë është në gjendje të bëjë letërsia? Me ç’qëllim? Leksionet e Max Frischit janë një manifest: një pohim i lidhjes me poezinë, e cila nuk mund të pajtohet me atë çka mund të bëhet, që nuk heq dot dorë nga „pikëllimi, çka është ekzistenca njerëzore në këtë botë dhe asgjë tjetër“. Ato kanë dalë për herë të parë në gjermanisht më 2008 nën titullin Schwarzes Quadrat.

Schwarzes Quadrat
[Katrori i zi] nga Max Frisch ka dalë në përkthim kroatisht (Leseprobe – sprovë leximi) nga Latica Bilopavlović nën titullin Crni kvadrat pranë botimeve Ljevak, Zagreb.

partner projektesh

traduki partners 2014 d