përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Spahic, Ognjen

.

spahic_ognjenOgnjen Spahić, i lindur në vitin 1977 në Podgoricë, është një nga shkrimtarët më të rëndësishëm malazezë të brezit të tij. Vëllimii tij i parë me prozë të shkurtër, Sve to, u botua në vitin 2001. Vijuan vëllimet Zimska potraga (2007) dhe Puna glava radosti, për të cilin mori çmimin e letërsisë së Bashkimit Evropian 2014. Ognjen Spahić u bë i njohur qysh në vitin 2005, kur romani i tij, Hanseatike Nova djeca, u vlerësua nga juria e çmimit prestigjioz Mesa – Selimović. Që atëherë Hansenova djeca është botuar në frëngjisht, hungarisht, arabisht, italisht, anglisht, sllovenisht, maqedonisht dhe rumanisht. Romanet e tjera u botuan më 2015 (Masalai) dhe 2017 (Calypso).

partner projektesh

traduki partners 2014 d