përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Sorescu-Marinković, Annemarie

.

sorescu_marinkovic_annemarie
Annemarie Sorescu-Marinković ka lindur më 1978 në Pitești (Rumani). Studiuoi rumanisht dhe anglisht pranë Fakultetit Filologjik në Timișoara dhe e  mbrojti doktoratën më 2010 në Cluj-Napoca. Aktualisht punon në Beograd. Ka punuar si përkthyese dhe redaktore në Timișoara, ka dhënë mësim rumanishten pranë Fakultetit Filologjik në Begorad dhe është prej vitit 2006 hulumtuese shkencore për Institutin Balkanologjik të Akademisë serbe të Shkencave dhe Arteve. Annemarie Sorescu-Marinković ka përkthyer ndër të tjera në rumanisht romanet Kutija od orahovog drveta nga Nikola Milošević (2004) dhe Hansenova djeca nga Ognjen Spahić (2010).

partner projektesh

traduki partners 2014 d