përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Дива лига

Uroševic, Vlada.

urosevic_ligaSubjekti i romanit Дива лига pulson në rrjetin e shumëdimensionalitetit të kohës dhe hapësirës. Figura qendrore Bojani, magister i arkeologjisë, i bashkëngjitet një hetimi të pasigurt, madje edhe të rrezikshëm, që ka për qëllim kryesor të demaskojë një grup arkeologësh të papërmbajtshëm. Bojani bëhet detektiv që përpiqet të deshifrojë një sërë sistemesh të ndryshme semantike prej kulturash dhe qytetërimesh të shumta të moçme. Këto përfshijnë gjithçka, prej veprimesh kulti në studime ezoterike mbi shënime ditaresh, letra, piktura, zbukurime deri dhe harta arkeologjike dhe ushtarake, shkrime të koduara dhe shenja misterioze.

Дива лига
[Liga e papërmbajtur] nga Vlada Urošević ka dalë në përkthimin sllovenisht (Leseprobe – sprovë leximi) nga Namita Subiotto nën titillin Divja liga pranë shtëpisë botuese të Lidhjes sllovene të shkrimtarëve DSP, Lubjanë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d