Shtyp

Nebeski pansion

Stojic, Mile.

stojic_nebeskiKur dikush është poet, atëherë edhe poezia që del nga ky burim shpirtëror jetik, është ajo çka e fisnikëron njeriun. Në një nga poezitë e tij Mile Stojić thotë se ai është „zot i sorrollatjes, i melankolisë dhe i thyerjes“, por me siguri edhe zot i kësaj pjese të kozmosit poetik, të cilën e ka pushtuar. Mos u nisni në rrugë pa këtë vëllim të vyer, në qoftë se doni të mbërrini sërish diku.

Nebeski pansion [Pension qiellor], një përzgjedhje me poezi nga liriku bosnjak Mile Stojić, ka dalë në përkthim sllovenisht (sprovë për lexim) nga Jurij Hudolin nën titullin Nebeški penzion pranë botimeve Apokalipsa, Lubjanë, në përkthim maqedonisht (sprovë për lexim) nga Igor Isakovski nën titullin Небесен пансион pranë botimeve Blesok, Shkup dhe në përkthim bullgarisht (sprovë për lexim) nga Hristo Popov nën titullin Небесен пансион pranë botimeve Panorama, Sofie.
Reçensa