përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Kneževic, Marija

.

knezevic_marija
Marija Kneževic, e lindur më 1963 në Beograd, ka studiuar letërsi të krahasuar. Studimet pasuniversitare i ka kryer në Michigan State University, ku ka dhënë mësim edhe në lëndën e të shkruarit krijues. Jeton dhe punon sot në Beograd. Marija Kneževic ka botuar vepra të shumta, ndër to romanin e përbërë nga tregime Hrana za pse dhe vëllmet me poezi Elegijski saveti Juliji, Stvari za licnu upotrebu, Doba Salome dhe Moje drugo ti. Më 2009 është botuar pranë Wieser Verlag, Klagenfurt përkthimi i mbështetur financiarisht nga Traduki Ekaterini.

partner projektesh

traduki partners 2014 d