përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Hajdarevic, Hadžem

.

hajdarevic_hadzem
© Cornelia Marks
Hadžem Hajdarevic, poet dhe prozator ka lindur më 1956 në Kruševo pranë Foca-s (Bosnje-Hercegovinë). Ka studiuar shkenca letrare dhe gjuhësore në Sarajevë dhe punon sot si bashkëpunëtor shkencor pranë Institutit të Gjuhësisë. Është anëtar i Lidhjes së shkrimtarëve të Bosnje-Hercegovinës të Qendrës P.E.N. të këtij vendi dhe kryetar i komitetit organizativ të Festivalit ndërkombëtar të ditëve sarajevase të poezisë. Hadžem Hajdarevic ka botuar mbi dhjetë vëllime me poezi dhe vepra të shumta në prozë (tregime, ese). Për poezitë e tij ka marrë disa herë çmime në atdheun e vet.

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d