përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Hajdarevic, Hadžem

.

hajdarevic_hadzem
© Cornelia Marks
Hadžem Hajdarevic, poet dhe prozator ka lindur më 1956 në Kruševo pranë Foca-s (Bosnje-Hercegovinë). Ka studiuar shkenca letrare dhe gjuhësore në Sarajevë dhe punon sot si bashkëpunëtor shkencor pranë Institutit të Gjuhësisë. Është anëtar i Lidhjes së shkrimtarëve të Bosnje-Hercegovinës të Qendrës P.E.N. të këtij vendi dhe kryetar i komitetit organizativ të Festivalit ndërkombëtar të ditëve sarajevase të poezisë. Hadžem Hajdarevic ka botuar mbi dhjetë vëllime me poezi dhe vepra të shumta në prozë (tregime, ese). Për poezitë e tij ka marrë disa herë çmime në atdheun e vet.

partner projektesh

traduki partners 2014 d