përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Ransmayr, Christoph

.

ransmayr_christoph
© Johannes Cizek
Christoph Ransmayr, i lindur më 1954 në Wels (Austri), studioi filozofi dhe etnologji, jeton sot në Vjenë. Krahas romaneve Tmerret e akullit dhe të errësirës (1984), Bota e fundit (1988), Morbus Ktahara (1995) dhe Mali fluturues (2006), janë botuar punime të vogla në prozë në lidhje me variacione të ndryshme të të rrëfyerit si dhe pjesa teatrore Odiseu, kriminel (2010). Për librat e tij, të cilët deri më tani janë përkthyer në mbi 30 gjuhë, ai ka marrë çmime të shumta, ndër to Çmimin e madh të Akademisë bavareze të Arteve të Bukura (1992), çmimin Franz Kafka (1995), Premio Letterario Internazionale Mondello (1997), çmimin Friedrich-Hoelderlin të qytetit Bad Homburg (1998) dhe çmimin Bertolt Brecht (2004).

partner projektesh

traduki partners 2014 d