përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Suljagic, Emir

.

suljagic_emir
© Nino Maricic
Emir Suljagic, i lindur më 1975 në Ljubovija (Serbi), në prill 1992 kërkoi bashkë me mijëra bosnjakë të tjerë strehim në Srebrenica, ku përjetoi rrethimin e zonës së mbrojtur nga OKB dhe vrasjen e thuajse të gjithë banorëve meshkuj të qytetit nga trupat serbe. Pas luftës ai studioi shkenca politike pranë universtitetit të Sarajevës. Ishte korrespondent i revistës së përjavshme që botohej në Sarajevë Dani dhe Research Fellow pranë Institutit për Hulumtimin e Paes dhe Politikës së Sigurimit pranë Universitetit të Hamburgut. Përvojën e tij e botoi në Razglednica iz groba, e cila u përkthye në shtatë gjuhë. Me ndihmën financiare të TRADUKI-t u botua më 2009 përkthimi gjermanisht i librit të tij nën titullin Srebrenica ? Notizen aus der Hölle. (Shënime nga skëterra)

partner projektesh

traduki partners 2014 d