përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Honneth, Axel

.

honneth_axel
© juergen-bauer.com
Axel Honneth, i lindur më 1949 në Essen, ka studiuar filozofi, sociologji dhe gjermanistikë në Bonn dhe Bochum. Mbahet si një nga nxënësit më në zë të Jürgen Habermasit dhe bën pjesë ndër përfaqësuesit më të rëndësishëm të gjallë të Shkollës së Frankfurtit. Axel Honneth është profesor i filozofisë pranë Universitetit Johan Wolfgang Goethe në Frankfurt mbi Main dhe drejtor ekzekutiv i Institutit për Hulumtim Social. Është bashkëbotues i Revistës gjermane të filozofisë, i European Journal of Philosophy dhe i revistës Constellations. Temat kryesore të kërkimit të tij janë në fushën e filozofisë sociale dhe të logjikës së shkencave shoqërore.

partner projektesh

traduki partners 2014 d