përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Nedelcu, Octavia

.

nedelcu_octaviaOctavia Nedelcu, e lindur më 1957 në Cenei (Rumani), ka studiuar në Fakultetin e gjuhëve dhe letërsive të huaja të Universitetit të Bukureshtit. Më 1999 ajo mbroi doktoratën me një punim mbi veprën e Miloš Crnjanskisit në degën e filologjisë sllave-jugore dhe gjuhësisë ballkanike. Është profesore universiteti për letërsinë serbe dhe boton libra e tekste shkencore si dhe recensione në revista letrare. Është gjithashtu anëtare e Shoqatës së Shkrimtarëve të Rumanisë (departamenti i përkthimit). Punon si përkthyese për beletristikë dhe letërsi juridike dhe herë pas here si përkthyes gojore nga kroatishtja, serbishtja dhe bosnjishtja. Ndër përkthimet e saj numërohen vepra nga Sveta Lukić, Svetomir Rajkov, Pavao Pavličić, Miloš Crnjanski, Ivanka Bernède, Dušan Kovačević, Dubravka Ugrešić, Ivo Andrić, Bora Ćosić dhe Svetislav Basara.

partner projektesh

traduki partners 2014 d