përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Arsenijevic, Vladimir

.

arsenijevic_vladimirVladimir Arsenijevic ka lindur më 1965 në Pula. Jeton dhe punon si shkrimtar në Beograd, është një nga përfaqësuesit më të njohur të skenës së re alternative e progresive letrare të Serbisë. Prej vitit 2000 në 2007 ka drejtuar shtëpinë botuese të Beogradit Rende, pas kësaj ka kaluar në shtëpinë botues të Zagrebit VBZ, ku mbulon filialen e Beogradit. Më 1994 Vladimir Arsenijevic botoi romanin e tij të parë U potpalublju, pjesën e parë të tetralogjisë Cloaca Maxima, për të cilin mori çmimin NIN dhe që është përkthyer në njëzet gjuhë. Arsenijević u bë i njohur edhe si editorialist dhe bashkëthemelues i shoqatës KROKODIL, e cila që nga viti 2009 organizon në Beograd festivalin e njohur të letërsisë me të njëjtin emër.

partner projektesh

traduki partners 2014 d