përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Hudolin, Jurij

.

hudolin_jurijJurij Hudolin u lind në vitin 1973 në Lubjanë, ku jeton dhe punon si shkrimtar, redaktor, skenarist, gazetar dhe përkthyes. Ka publikuar ndër të tjera vëllime me poezi Če je laž kralj (1991), Ajdbog në ptičvolkkača (1992), Bestije (1993), Divjanje (1994), Prividi nemirnega čudaka (1994), Govori ženska (2001), Ljubezni (2009), Žival në lakaj najdeta ljubezen (2009), Čakanje revolucije në modrosti (2013), Prištinski dnevnik (2015) si edheromanet Objestnost (2005), Pastorek (2008), Vrvohodec (2011), Ingrid Rosenfeld (2013), Osnove ljubezni në zla (2016), librin me prozë të shkurtër Na kolodvorski ulici nič novega (2012) dhe vëllimin me editorialë Pusti ti to (2005). Ka përkthyer mbi 30 libra nga kroatishtja, serbishtja dhe bosnjishtja, si edhe ka bashkëpunuar për revista dhe antologji ndërkombëtare. Shkrimet e tij janë botuar në të gjitha revistat dhe gazetat e rëndësishme të Sllovenisë, ndërsa ka shkruar skenare për katërmbëdhjetë filma artistikë e dokumentarë. Librat e tij janë përkthyer në anglisht, çekisht, hungarisht, kroatisht, shqip, serbisht, bosnjisht dhe maqedonisht. Jurij Hudolin ka marrë një sërë bursash, çmimesh dhe vlerësimesh brenda dhe jashtë vendit.

partner projektesh

traduki partners 2014 d