përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Dimkovska, Lidija

.

dimovska_lidija
© Gerhard Gross

Lidija Dimkovska, e lindur më 1971 në Shkup, studioi Letërsi të krahasuar në universitetin e Shkupt dhe e mbrojti doktoratën me një punim mbi Nichita Stanescu-n pranë universitetit të Bukureshtit. Jeton dhe punon sot si poete, eseiste dhe përkthyese letrare në Lubjanë të Sllovenisë. Që nga viti 1991 janë botuar gjashtë vëllime me poezi dhe tre romane, të cilat janë përkthyer në mbi njëzet gjuhë. Puna e saj është shpërblyer me shumë çmime, ndër të tjera me çmimin “Hubert Burda për Poezinë e Re të Evropës Lindore“ (2009) dhe Çmimin e Letërsisë së Bashkimit Europian (2013).

partner projektesh

traduki partners 2014 d