përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Lleshanaku, Luljeta

.

lleshanaku_luljeta
© Luljeta Lleshanaku
Luljeta Lleshanaku, e lindur më 1968 në Elbasan studioi Gjuhë dhe Letërsi shqipe në Tiranë, ku jeton edhe sot. Ajo përkthen nga gjuha amerikane dhe është bashkëpunëtore e gazetës Rilindja. Gjatë diktaturës komuniste pësoi përndjekje të fortë, ndaj mundi të studiojë vetëm pas përmbysjes së Enver Hoxhës. Prej vitit 1993 kanë dalë tetë vëllime me poezi. Për poezitë e saj ka marrë ndër të tjera çmimin Kristal Vilenica.

partner projektesh

traduki partners 2014 d