përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Sommer im Möwenweg

Boie, Kirsten.

boie_sommerNë Möwenweg pushimet të dëfrejnë edhe në shtëpi. Askund në botë nuk është kaq bukur sa në Möwenweg! Ndaj dhe s’prish punë kur i kalon pushimet në shtëpi, kështu mendojnë fëmijët, sidomos Tara tetëvjeçare. Kjo sepse në Möwenweg ndodh gjithmonë diçka: shoqja e Tarës, Tieneke, bëhet me dy lepuj të vegjël, fëmijët sajojnë parfume dhe shfaqen si popstare. Kurse të nesërmen del përsëri dielli, ata udhëtojnë me biçikletë për piknik. Është aq qejf saqë e harron edhe thumbimin e grenxës!

Libri për fëmijë nga Kirsten Boies Sommer im Möwenweg (Verë në Möwenweg) ka dalë në përkthim sllovenisht (sprovë leximi) nga Amalija Maček nën titullin Poletje v Galebji ulici pranë botimeve DZS, Lubjanë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d