përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Kadare, Helena

.

kadare_helena
© Helena Kadare
Helena Kadare ka lindur më 1943 në Fier (Shqipëri) geboren. Ka studiuar letërsi në universitetin e Tiranës, punon si gazetare dhe në shtëpi botuese. Më 1970 ajo botoi romanin e saj të parë.

Helena Kadare jeton prej vitit 1990 së bashku me të shoqin, shkrimtarin Ismail Kadare, në Paris. Aty shkroi ajo romanin Një grua nga Tirana, i cili doli më 1995 në gjuhën frënge (Une femme de Tirana) dhe më 2009, me mbështetjen e TRADUKI-t, në përkthim gjermanisht (Eine Frau aus Tirana).

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d