përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Kadare, Helena

.

kadare_helena
© Helena Kadare
Helena Kadare ka lindur më 1943 në Fier (Shqipëri) geboren. Ka studiuar letërsi në universitetin e Tiranës, punon si gazetare dhe në shtëpi botuese. Më 1970 ajo botoi romanin e saj të parë.

Helena Kadare jeton prej vitit 1990 së bashku me të shoqin, shkrimtarin Ismail Kadare, në Paris. Aty shkroi ajo romanin Një grua nga Tirana, i cili doli më 1995 në gjuhën frënge (Une femme de Tirana) dhe më 2009, me mbështetjen e TRADUKI-t, në përkthim gjermanisht (Eine Frau aus Tirana).

partner projektesh

traduki partners 2014 d