përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Kljucanin, Zilhad

.

kljucanin_zilhad
© privat
Zilhad Kljucanin, i lindur më 1960 në Trnova pranë Sanski Most (Bosnje-Hercegovinë), ka studiuar filozofi dhe sociologji pranë universitetit të Sarajevës dhe shkenca letrare pranë universitetit të Zagrebit. Ka mbrojtur doktoratën më 2002 në Sarajevë, jep mësim në Fakultetin pedagojgik në Bihac dhe atë filozofik në Tuzla. Zilhad Kljucanin boton poezi, prozë dhe drama. Ka fituar shumë çmime, ndër to çmimin Mak Dizdar (më 1983, 1985), çmimin letrar "Bosanske rijeci" për romanin më të mirë (më 2000) dhe çmimin e Lidhjes së shkrimtarëve të Bosnje-Hercegovinës (më 2000).

partner projektesh

traduki partners 2014 d