përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Tolnai, Ottó

.

tolnai_otto
© Magda Tolnai
Ottó Tolnai lindi më 1940 në Kanizsa (Serbi), në pjesën hungarishtfolëse të Vojvodinës. Studioi hungarologji dhe filozofi pranë universiteteve të Novi Sadit dhe Zagrebit. Sot jeton në Palic të Vojvodinës. Më 1963 u botua vëllimi i tij i parë poetik Homoru versek. Më 1965 filloi të shkruajë për revistën e pavarur letrare Uj Symposion, ku u bë më pas kryeredaktor, deri sa më 1972 revista u ndalua. Prej vitit 1993 boton revistën Ex Symposion. Për poezitë, prozën, pjesët letrare dhe esetë e tij Ottó Tolnai ka marrë një numër çmimesh.

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d