përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Katunaric, Dražen

.

katunaric_drazen
© privat
Dražen Katunaric, i lindur më 1954 në Zagreb, studioi filozofi në universitetin e Strasburgut. Shkruan proza, poezi dhe ese, është botues i revistës letrare Europski glasnik dhe drejtues i shtëpisë botuese „Litteris“. Veprat e tij janë përkthyer në anglisht, frëngjisht, gjermanisht, spanjisht, sllovenisht, bullgarisht, rumanisht, korsikase dhe italisht. Ka marrë një numër çmimesh, ndër ta çmimin letrar "Naji Naaman" (Liban 2004) dhe çmimin letrar të Steiermärkische Sparkasse (Arkat e kursimit të Shtajermarkës, 2009). Ministria franceze e Kulturës e emëroi Kalorës të letërsisë dhe arteve (Chevalier de la littérature et de l'art).

partner projektesh

traduki partners 2014 d