përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Schader, Basil

.

schader_basil
Basil Schader ka lindur më 1951 në Zyrih. Pas studimit të gjermanistikës dhe të etnologjisë/etnografisë europiane, është marrë gjithmonë e më shumë, në kuadrin e veprimtarisë së tij profesionale pranë Institutit të Lartë Pedagogjik të Zyrihut me pedagogji ndërkulturore, duke u lidhur në këtë kontekst me gjuhën, kulturën dhe migracionin shqiptar. Më 2005 kreu një promovim të dytë pranë universitetit të Tiranës në gjuhë dhe letërsi shqipe. Ka përkthyer si tekste të gjata deri tani një dramë nga Mahir Mustafa, një roman nga Helena Kadare si dhe kujtimet magjike të fëminisë nga autori kosovar Arif Demolli.

partner projektesh

traduki partners 2014 d