përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Sitzmann, Alexander

.

sitzmann_alexander
Alexander Sitzmann, i lindur më 1974 në Stuttgart, ka studiuar skandinavistikë dhe sllavistikë në Vjenë, ku bën kërkime shkencore dhe jep mësim në universitetin e atjeshëm. Prej vitit 1999 është përkthyes letrar nga bullgarishtja, maqedonishtja dhe gjuhët skandinave. Është autor i dy monografive linguistike, botues i një numri antologjish dhe tematikash në revista, ekspert ndër të tjera për ministrinë austriake të Arsimit, Kulturës dhe Arteve (bm:ukk), për KulturKontakt Austria si dhe shtëpi të ndryshme botuese jashtë e brenda vendit. Ka marrë çmimin e nderit të ministrisë bullgare të Kulturës (2004), çmimin për përkthyes të bm:ukk (2007, 2008, 2009) si dhe bursa të shumta.

partner projektesh

traduki partners 2014 d