përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Barać, Nebojša

.

barac_nebojsa
Nebojša Barać, i lindur më 1973 në Buenos Aires, u rrit dygjuhësh në Zvicër dhe në Austri si fëmijë diplomati. Jeton sot në Beograd. Prej shumë vitesh punon si redaktor në shtëpinë botuese "Zlatni zmaj" dhe si përkthyes i lirë. Është anëtar i Lidhjes së përkthyesve shkencorë të Serbisë. Ka përkthyer ndër të tjera G. Meyrink (Orëndreqësi), J. Böhme (Për jetën mbishqisore), E. Jünger (Zjarr dhe gjak), A. Dornbrach (Magjia e flautit të dervishit) dhe L. Riefenstahl (Kujtime) ndërsa nga gjermanishtja ka përkthyer edhe Nizami (Shtatë historitë e shtatë princeshave, Leila dhe Maxhnun), Al Ghazali (Eleksiri i lumturisë) dhe Ibn Arabi (Kush e njeh veten...).

partner projektesh

traduki partners 2014 d