përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Pogacar, Marko

.

pogacar_marko
© Jakob Goldstein

Marko Pogacar ka lindur më 1984 në Split. Shkruan poezi, ese dhe kritika për libra. Ka botuar tri vëllimet me poezi Pijavice nad Santa Cruzom (2006, 2009), Poslanice obicnim ljudima (2007) dhe Predmeti (2009) si dhe librin me ese Atlas glasova (2010). Është redaktor i revistës letrare Quorum, i revistës së përdyjavshme për ngjarje kulturore dhe shoqërore Zarez si dhe i shtëpisë botuese V.B.Z. Poezi të tij janë përkthyer në rreth 15 gjuhë.

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d