Shtyp

Pogacar, Marko

.

pogacar_marko
© Jakob Goldstein

Marko Pogacar ka lindur më 1984 në Split. Shkruan poezi, ese dhe kritika për libra. Ka botuar tri vëllimet me poezi Pijavice nad Santa Cruzom (2006, 2009), Poslanice obicnim ljudima (2007) dhe Predmeti (2009) si dhe librin me ese Atlas glasova (2010). Është redaktor i revistës letrare Quorum, i revistës së përdyjavshme për ngjarje kulturore dhe shoqërore Zarez si dhe i shtëpisë botuese V.B.Z. Poezi të tij janë përkthyer në rreth 15 gjuhë.