përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Dobrescu, Marius

.

dobrescu_marius
Marius Dobrescu, i lindur më 1951 në Braila (Rumani), studioi gjuhë e letërsi shqipe në Tiranë. Pas vitit 1990 ishte drejtor i Bibliotekës Kombëtare dhe punoi për mediat rumune. Prej vitit 2002 boton revistën e bashkësisë shqiptare në Rumani Prietenul albanezului. Si përkthyes u është kushtuar në veçanti veprave të Ismail Kadaresë. Veç tyre ka përkthyer nga Fahri Balliu, Teodor Laço, Ramiz Gjini, Ermir Nika dhe Stefan Çapaliku. Për veprën e tij letrare mori më 2003 çmimin e Lidhjes së Shkrimtarëve të Rumanisë, ndërsa më 2006 „Penën e argjendtë“. Shoqata e shkrimtarëve shqiptaro-amerikanë i akordoi para pak kohësh „Penën e artë“, ndërsa ministri shqiptar i Kulturës e shpalli më 2010 ambasador të kulturës shqiptare në Rumani.

partner projektesh

traduki partners 2014 d