përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Čovek koji je jeo smrt

Pekic, Borislav.

pekic_mannNjeriu që hëngri vdekjen ka një shkrim të bukur. Ai jeton në periudhën e Revolucionit Frëng, nuk interesohet për politikën dhe s’është revolucionar. Megjithatë punon në "Palais de Justice" dhe regjistron emrat e atyre që dënohen me vdekje me gijotinë, aparat të cilin nuk e ka parë asnjëherë. Ç’person ishte ky vallë? Për këtë pyetje kërkon përgjigje në historinë e tij Borislav Pekić.

Čovek koji je jeo smrt
doli për herë të parë më 1988 në vëllimin me tregime Novi Jerusalim. Njeriu që hëngri vdekjen (Čovek koji je jeo smrt) ka dalë në përkthim bullgarisht (sprovë leximi) nga Zhela Georgieva nën titullin Човекът, който ядеше смъртта pranë botimeve Uniscorp, Sofje..

partner projektesh

traduki partners 2014 d