përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Bilopavlović Vuković, Latica

.

bilopavlovic_latica
Latica Bilopavlović Vuković, e lindur më 1976 në Nova Gradiška (Kroaci), ka studiuar gjermanistkë dhe romanistikë në Zagreb dhe Mainz. Prej vitit 2002 ajo punon si përkthyese letërsie dhe televizioni, si dhe si guidë turistësh në Zagreb. Është anëtare e Shoqatës së përkthyesve letrarë kroatë dhe e Shoqatës kroate të artistëve në profesion të lirë, ka kaluar qëndrime të shumta me bursa dhe për punë në shtëpi përkthyesish në Gjermani, Francë dhe Zvicër, ka marrë pjesë gjithashtu në punëtori përkthyesish në Kolokiumin Letrar të Berlinit, ku mori më 2007 bursën „Schritte-Stipendium“ (të „hapave“). Ka përkthyer nga gjermanishtja ndër të tjera vepra nga Julia Franck, Daniel Kehlmann, Marica Bodrožić, Bodo Kirchhoff, Elke Schmitter, Tamara Bach dhe Wladimir Kaminer, nga frëngjishtja vepra nga Monika Maron, Patrick Modiano dhe Atiq Rahimi.

partner projektesh

traduki partners 2014 d