Shtyp

Kadare, Ismail

.

kadare_ismail
© Joachim Röhm
i lindur më 1936 në Gjirokastër, ka studiuar shkenca letrare në Tiranë dhe Moskë. Deri në vitin 1990 ka jetuar në Tiranë, sot jeton sa në Tiranë sa në Paris. Suksesin letrar e arriti me romanin Gjenerali i ushtrisë së vdekur, i cili është bërë film në Francë me Marcello Mastroianni-n und Michel Piccoli-në. Është anëtar i një numri akademish dhe pretendent për çmimin Nobel. Për veprën e tij ka marrë çmime të shumta, së fundmi "Man Booker International Prize" (2005) dhe "Princi i Asturiasit " (2009).