përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Andric, Ivo

.

andric_ivo
Ivo Andric lindi më 1882 në Travnik (Bosnje-Hercegovinë). Studioi sllavistikë dhe histori në Zagreb, Vjenë, Krakovi dhe Grac, ku dhe mori titullin doktor më 1924. Në fillim të viteve 20 hyri në shërbimet diplomatike. Përfaqësoi vendin e vet në Romë, Bukuresht, Trieste, Gjenovë, Madrid dhe Berlin. Më vonë u tërhoq në Beograd, për të shkruar romanet e tij. Ivo Andric botoi më së pari poezi dhe tregime, derisa mori famë botërore më 1945 me botimin e tri romaneve të tij të mëdha Na Drini cuprija, Gospodica dhe Travnicka hronika. Më 1961 mori çmimin Nobel për letërsinë. Vdiq më 1975 në Beograd.

partner projektesh

traduki partners 2014 d