përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Popov, Alek

.

popov_alek
© Valentina Petrova
Alek Popov, i lindur më 1966 në Sofie, ka studiuar filologji bullgare dhe ka qenë ndër të tjera atashe kulturor i ambasadës bullgare në Britani të Madhe dhe Irlandë të Veriut. Punon si shkrimtar, është autor i një serie tregimesh, skenarësh dhe radiodramash. Vepra e Popovit është përkthyer në disa gjuhë dhe vlerësuar me çmime të ndryshme letrare, ndër të tjera me atë Helicon për veprën më të mirë në prozë për vitin 2002 (Missiya London). Romani i tij i dytë Chernata kutiya ishte për javë të tëra në krye të listës së bestseller-ve në Bullgari dhe mori më 2007 çmimin e njohur Elias Canetti. Alek Popov jeton në Sofie.

partner projektesh

traduki partners 2014 d