përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Savicevic-Ivancevic, Olja

.

savicevic_olja
Olja Savicevic-Ivancevic ka lindur më 1974 në Split (Kroaci). Ajo ka studiuar për shkenca gjuhësore dhe letrare në Zadar dhe punon si eseiste gazetash, kritike letrare dhe botuese. Ka botuar tri vëllime poetike të cilat janë përkthyer pjesërisht në disa gjuhë europiane. Vëllimi me tregime Nasmijati psa i botuar më 2006 u vlerësua nga gazeta e përditshme Vijenac dhe shtëpia botuese zagrebase AGM si proza më e mirë kroate e brezit më të ri. Më 2007 autorja fitoi çmimin e njohur Ranko-Marinkovic të gazetës Vecernji list.

Olja Savicevic-Ivancevic përfaqësohet nga agjencia Dagmar Schruf.

partner projektesh

traduki partners 2014 d