përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Selimi, Milena

.

selimi_milenaMilena Selimi, e lindur në vitin 1968 në Tiranë, studioi gjuhë-letërsi shqipe. Punoi për shumë vjet në Radio Tirana, ka qenë redaktore e revistave Kult, Jeta dhe ABC, korrespondente e BBC-së, ka shkruar disa teatro për fëmijë dhe prej vitit 2013 punon në Minsitrinë e Kulturës së Shqipërisë. Milena Selimi përkthen nga bullgarishtja, italishtja, maqedonishtja,serbishtja dhe kroatishtja dhe është autore e romanit Nata e një Gruaje dhe e vëllimit me poezi Muzgu binjak me endrren. Krahas tregimeve, dramave dhe poezive, ajo ka përkthyer libra nga Edo Popović, Alek Popov, Nikola Madžirov, Vladan Matijević, Milen Ruskov dhe Ognjen Spahić. Në vitin 2010 ishte bursistja e parë në Split e programit të financaur nga TRADUKI, "Marko Marulić".

partner projektesh

traduki partners 2014 d