përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Baretić, Renato

.

baretic_renatoRenato Baretić u lind në vitin 1963 në Zagreb dhe prej vitit 1983 punon si gazetar. Radhitet ndër editorialistët më të rëndësishëm dhe ndër shkrimtarët më të lexuar të Kroacisë. Herë pas here shkruan skenarë për film dhe televizion, si edhe pyetje përspektakle televizive. Në vitin 1998 u botua vëllimi i parë me poezi Riječi iz džepova, ndërsa pesë vjet më pas vijoi romani Osmi povjerenik, për të cilin u vlerësua me pesë çmime letrare. Romanet e tij Pričaj mi o njoj (2006) dhe Hotel Grand (2008) janë bestseller në Kroaci.

partner projektesh

traduki partners 2014 d