përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Baretic, Renato

.

baretic_renato
© Mario Strmotic
Renato Baretic ka lindur më 1963 në Zagreb dhe punon prej vitit 1983 si gazetar. Prej vitit 1993 jeton në Split. Është një nga opinionistët më të rëndësishëm dhe nga shkrimtarët më të lexuar në Kroaci. Më 1998 botoi vëllimin e tij të parë me poezi Rijeci iz džepova. Pesë vjet më vonë doli romani i tij i parë me titullin Osmi povjerenik, i cili mori pesë çmime letrare: çmimin Vladimir Nazor, çmimin August Šenoa, çmimin Ivan Goran Kovacic, çmimin Ksaver-Šandor-Gjalski dhe çmimin Kiklop. Romani Osmi povjerenik u botua në përkthimet sllovenisht, maqedonisht dhe serbisht. Romanet e tij të tjera Pricaj mi o njoj (2006) dhe Hotel Grand (2008) janë bërë bestseller në Kroaci..

partner projektesh

traduki partners 2014 d