përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Lange Schatten

Kaschnitz, Marie Luise .

kaschnitz_schattenTe Lange Schatten/ Hije të gjata mbruhet pasuria tronditëse e botës, e cila e ka munduar përherë Marie Luise Kaschnitz. Krahas përjetimeve të natyrës personale ka edhe të tilla, ku nguliten njëherë e mirë ankthet dhe tmerret e së shkuarës më të vonë. Këto janë, siç është shprehur dikur një kritik, konstrukte të përsosura gjuhe, të cilat e çojnë lexuesin qysh në fjalinë e parë në një situatë të dalë binarësh, e cila kërkon zgjidhje. Ndërsa në fjalinë e fundit, gati si përafërsisht, zgjidhja mbërrin.

Vëllmi me tregime Lange Schatten (Hije të gjata) është përkthyer në kroatisht (sprovë leximi) nga Milan Mikulić nën titullin Duge sjene dhe ka dalë pranë botimeve Oceanmore, Zagreb..

partner projektesh

traduki partners 2014 d